Bra kläder för skidåkaren

Om du älskar att röra dig i skidspåren för att få motion är det viktigt att du har på dig rätt sorts kläder. Är du helt ny på det här med längdskidor kan det vara svårt att ha koll på hur du bör klä dig. Därför får du i följande text tips på passande kläder för dig som tränar skidor.

Bra överdelar

Till att börja med behöver du ha en bra tröja. Det är viktigt att tröjan är flexibel och är tillverkad av ett material som reglerar värme. Du kan hitta en bra träningströja hos Aim’n som är ett företag som erbjuder träningskläder. Där kan du välja och vraka mellan tröjor i olika färger och storlekar. Men det alla har gemensamt är att de är bekväma och enkla att röra sig i. Du bör ha på dig en långärmad tröja eftersom det annars kan bli kallt.

Över tröjan behöver du ha en värmande jacka. Jackan ska andas bra och inte vara för tung. Det finns särskilda jackor som är tillverkade för skidåkare som både värmer, andas och sitter skönt på kroppen.

Flexibla byxor

Förutom att tröjan ska vara smidig är det minst lika viktigt att du har flexibla byxor när du åker skidor. Därför ska du allra helst välja bort tighta jeans och istället ha på dig ett par träningstights eller skidbyxor. Du kan ha på dig ett par överdragsbyxor över exempelvis tightsen för att du ska hålla värmen och inte frysa men samtidigt kunna röra dig ordentligt i skidspåren.

Leave a Comment

mts_howto