Köpa hus på skidort – bra tips!

Allt fler svenskar väljer att vintersemestra och därför råder gyllene tider för fastighetsinvestering på svenska skidorter. Ett husköp i Sälen eller Åre är en smart investering som ganska fort ger avkastning när du hyr ut bostaden. Även om inflationen fortfarande är närvarande är ett hus i Åre eller Sälen en bra affär!

Modernt nybygge

Klassiska skidorter som Åre och Sälen har på senare tid blivit metropoler inte bara för skidfantaster. Hit beger sig numer även folk som bara vill koppla av i en trevlig och inbjudande atmosfär. Det är därför ett smart drag att ägna tid och tanke åt ditt husköp för att säkerställa ett modernt boende. Till exempel kan det vara värt att satsa på solpaneler om du bygger nytt eller totalrenoverar en fastighet. Solpaneler och andra klimatsmarta lösningar hör till ett modernt hus, även när det handlar om Åre, Sälen eller kanske Vemdalen. Det finns många experter som kan hjälpa dig att välja rätt solpaneler utifrån den skidort du ska köpa hus på.

Utöver solpaneler är den smarta tekniken också något att titta närmare på. Är tanken att hyra ut bostaden till semestrande skidåkare (eller livsnjutare) är smarta installationer lönsamma. Köp effektiva vitvaror och välj styrbara elektriska installationer.

Osäker fastighetsmarknad

Det råder tämligen oro på den globala världsmarknaden med allt från inflation till maxade elpriser. Därför kanske du känner dig osäker på att köpa hus i Sälen eller Åre just nu eftersom mycket talar för att marknaden kommer fortsätta vara instabil. Men ett energieffektivt hus med solpaneler och en välplanerad inredning är ett säkert kort för att bostaden blir eftertraktad som uthyrningsobjekt.

Leave a Comment

mts_howto