Lyckas med skidsemestern

Att åka på skidsemester kan vara ett av de roligaste äventyr ni kommer att ha tillsammans som familj, men det kan också vara en riktig utmaning. Här hittar du fyra

riktigt bra tips på hur er skidsemester blir mer lyckad.

Ge varandra utrymme och tid

Ja, vi vet att ni har åkt iväg för att spendera kvalitetstid tillsammans, men många konflikter kan lätt uppstå om man inte får tid att tänka eller vara för sig själv. Detta gäller kanske främst för föräldrarna. Valet av boende är därför väldigt viktigt. Visst kan det kännas skönt att spara in mycket pengar på att hyra en stuga med liten yta, men kom ihåg att en liten yta betyder också mer stök och mindre space. Hemma har ni det troligtvis större, med flera rum och nylagda golvlister från Byggmax av högsta kvalitet. Det blir en stor förändring att nu vistas allihopa på endast 30 kvm.

Ut i backen

Skidskola är ett utmärkt alternativ om man har barn som mer än gärna kan spendera lite tid ifrån mamma och pappa. Fördelen med skidskolan är att ditt barn kommer att kunna öva tillsammans med en skidlärare, samtidigt som du (och eventuellt större barn) har en chans att testa på de lite större och mer fartfyllda backarna utan att “hindras”. När skidskolan är slut får dina barn även känna sig stolta och visa upp vad de har lärt sig. Om man har råd och möjlighet kan man även anlita en privat lärare. Det brukar sällan krävas mer än några timmar innan riktigt bra resultat uppvisas.

Slappna av

Var beredd redan nu – allt kommer inte att gå som planerat! Det spelar ingen roll hur många detaljerade listor som du gör. Det finns alltid något som inte blir som man tänkt sig. Att lägga ner både energi och tid på att detaljplanera är därför helt onödigt. Det är viktigare att du kan njuta och ha kul tillsammans med dina nära och kära, än att ni ska följa ett strikt schema. Något som många gärna tar föregivet är att alla ska vara på det bästa humöret varje dag. Det är omöjligt, så kommer det inte att bli, men njut av att ni ändå är tillsammans.

Tålamod och beröm

Om man inte kan åka skidor sedan tidigare så kan det kännas väldigt svårt och frustrerande. Du kanske har hunnit träna en hel del genom åren, medan dina barn aldrig har haft på sig ett par pjäxor förr. Försök att ha mycket tålamod med dig i packningen och bli inte sur eller arg om saker inte blir som du tänkt. Du kommer troligtvis behöva hantera en och en annan pjäxa som inte vill samarbeta eller barnben som helt plötsligt blivit till gummi och “bara inte kan gå ut i backen”.

Leave a Comment

mts_howto